10. mei 2023
Life-Changing Experience
Elke verandering in je leven, hoe klein ook, kan voor een Life-Changing Experience zorgen. Als het maar vanuit je hart komt. Begin gewoon met kleine stapjes.....
06. september 2022
Het schilderij
Maar waarom na zeven jaar een uitleg van het schilderij dat voor toen, in die groei jaren, een weerspiegeling was van mijn proces? Ik geloof dat je nooit uitgegroeid bent...
21. september 2021
De laatste bruidstaart
Vijf jaar geleden zag mijn leven en wereld er zo anders uit. Drukdoende met het creëren van bruidstaarten, ik wou naar het buitenland, kreeg opdrachten in Zwitserland en Italië. Had mooie intake gesprekken met jonge bruidsparen, zag hun liefde, hun verwachtingen van het leven samen. Een grotere tegenstelling was er toen niet. Hoe drukker ik met de bruidstaarten was, hoe minder het met mijn eigen taart ging. Dit jaar heb ik de bruidstaarten afgesloten. Ik geloof zelf niet meer in het huwelijk.
10. augustus 2021
Review Kintsugi workshop d.d. 31 juli 2021
Nu mag ik mij in mijn vriendenkring rijk rekenen met mijn lieve en mooie vriendin Tamara. Zij heeft door haar levenservaring zich mogen verdiepen in Kintsugi. Voorheen zei mij dit niets, maar de theorie is mij uiteraard (vaker) heel duidelijk uitgelegd, dus werd ik er in theorie bekend mee. Nu bestaat toeval niet, maar na het openhartige gesprek met mijn gezin, kreeg ik van Tamara voor mijn verjaardag een workshop Kintsugi aangeboden. Dus mocht ik het zelfs in praktijk brengen.
09. augustus 2021
De verbouwing
Als gevolg van mijn echtscheiding moest ik verhuizen. Ik kocht een oude chalet en begon te verbouwen. Met het opbouwen van de aanbouw groeide niet alleen de woonruimte maar ook mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen.
09. oktober 2018
The Sound of Silence is een popsong uit 1965 waarin het over het onvermogen van de mens gaat om over de diepste gevoelens met z'n medemens te communiceren. We durven niet over onderwerpen te spreken, waarvan we weten dat we daar een andere mening over hebben, of die niet wetenschappelijk zijn bewezen. Erger is het als we ons stil houden over onderwerpen die ons gevoel aangaan, onze persoonlijkheid of onze geaardheid. Is er na meer dan 50 jaar nog niets veranderd?
22. augustus 2018
Waarom vluchten of vechten niet meer lukt. Waarom bij alle levenservaringen en emoties het goed is om de pijn te doorleven en te voelen in plaats van ervoor weg te lopen. Want uiteindelijk zal je het een plek kunnen geven, waardoor je weer ruimte hebt voor de mooie dingen in het leven.
25. februari 2018
Waarom zou je uit je comfortzone stappen? Waarom voel je angst of onzekerheid als je aan de rand van je comfortzone komt? Wat betekent het indien je de comfortzone vergoot, terwijl je gelijktijdig uit die comfortabele zone stapt? Ik heb jaren erover gedaan om uit mijn comfortzone te stappen, en achteraf blijkt dat het eigenlijk helemaal niet zo comfortabel was.
10. februari 2018
Kintsugi, perfecte imperfectie.
Een vriendin liet een magazine zien waarin het rouwproces beschreven stond met een illustratie van een schaal met de Japanse hersteltechniek Kintsugi, het samenvoegen van de gebroken stukken, de scherven, met goudlijm. De illustratie benadrukte indien je je gebroken voelde door een ervaring, deze littekens eigenlijk een uniek deel zijn van je geschiedenis. Het raakte me toen al en meteen ik zag er een creatieve workshop in
31. januari 2018
Vandaag hoorde ik het weer, er is een volle maan, een blauwe maan, een blood moon, een eclipse, ik lees alle artikelen over deze volle maan. En over één ding zijn ze het eens, deze maan kondigt een nieuw begin aan. Eerlijk is eerlijk, mijn leven, deze blog, de website, mijn dromen maar ook teleurstellingen, alles duidt erop dat ik echt bezig ga met een nieuw begin. Na een huwelijk van 30 jaar, drie mooie volwassen kinderen, twee eigen bedrijven, één van mij, één van mijn ex-man, hiervoor...