Kintsugi Workshop met Coach

KIntsugi, Until you're broken, you dont know what you're made of


De Kintsugi Workshop met Coach is een creatieve Japanse kunstvorm waarbij gebroken aardewerk met goud wordt gerepareerd. De breuken worden niet weggemoffeld, maar juist geaccentueerd. Het gebroken voorwerp wordt schoongemaakt, verzorgd, bewerkt en uiteindelijk verrijkt met goudpoeder. Een ritueel dat tijd, geduld en concentratie vraagt.

 

Tijdens deze Kintsugi met Coach workshop begeleid ik je stap voor stap door jouw emotionele breuken en verwondingen. We gaan samen als het ware de diepte in met Kintsugi als metafoor.

Je geeft allereerst het keramiek of porseleinen voorwerp een klap met de hamer, hierdoor krijg je scherven die voor je levenservaringen staan. Daarna lijm je ze één voor één, door ze de tijd te gunnen om te drogen en schoon te maken, geef je ze, dus jouw levenservaringen, de liefdevolle aandacht die ze verdienen.

Door tenslotte de gouden breuklijnen te poederen, creëer je een Kintsugi van jouw levensverhaal.

Het persoonlijke kunstwerk laat jouw grensverleggende veerkracht en schoonheid zien. Dat je net als bij Kintsugi, door alles wat je hebt meegemaakt, een ander, mooier en sterker mens bent geworden.


Kintsugi workshop met coach

kintsugi met coach, kintsiugi workshop goud lijm gouden littekens Willy Wartaal kintsugicursus

Wat kun je verwachten tijdens deze Kintsugi Workshop met Coach?

 

Het programma is als volgt:

 • Ontvangst met koffie/thee en lekkers
 • Korte bezinning, overpeinzing of meditatie
 • Introductie Kintsugi met het 'breekmoment'
 • Kintsugi reparatie met goudpoeder en epoxylijm
 • Vertaling van de goudlijnen naar jouw verhaal
 • Afsluiting en feedback

 

 Kintsugi Workshop "Kintsugi met Coach"

 • Datum:      In overleg.
 • Plaats:       Markelo OV 
 • Tijdsduur: 4 uur inclusief een korte pauze.
 • Kosten:     € 195,00 per persoon

 

Dit is inclusief de gebruikte materialen zoals het goudpoeder, de epoxylijm, het servies, het gereedschap, etc. 

Er is keuze uit allerlei keramiek of porseleinen voorwerpen, het servies bestaat uit bordjes en kommetjes, naast Chinees porselein en Delfts Blauw heb ik ook modern en vintage servies. Je mag ook zelf een bord of kom meenemen.


Kintsugi workshop Ervaringen van coachees

kintsugi met coach, kintsiugi workshop goud lijm gouden littekens kintsugiworkshop
 • Je beschadigingen zijn je krachten. Ik heb een prachtig delfts blauw bordje in de kast staan, het allermooiste stukje servies wat ik in huis heb. Het beschadigde bordje staat voor het verleden, de gouden littekens zijn mijn kracht ❤ Het is heel mooi om er op zo'n manier naar te kijken. Tamara, onwijs bedankt. Je bent echt een fantastische vrouw met heel veel kennis over deze bijzondere therapie. En je bent gewoon een super liefdevolle powervrouw. Ik voelde me enorm op mijn gemak bij je. - I. 
kintsugiworkshop goudlijm scherven, reis van geluk, kintsugi met coach, kinnstugi
 • Het is meer dan een gelijmde kom; het is het eindresultaat van de geweldige workshop ‘Kintsugi met Coach’ die ik volgde bij Tamara. In haar sfeervolle werkruimte in Markelo stond de tijd even stil tijdens de fijne gesprekken, het formuleren van een positieve intentie en het breken en herstellen van de kom. Ik ben niet alleen een tastbaar pronkstuk rijker maar ook een frisse mindset. - J.
kintsugiworkshop, goudlijm, scherven, perfecte imperfecties , reis van geluk, kintsugi , markelo, twente, hengelo, apeldoorn, amsterdam
 • In een vertrouwelijke omgeving gecreëerd door een zeer kundig, enthousiaste en liefdevolle Tamara kreeg ik tijdens de workshop Kintsugi de ruimte om mijn gevoelens en gedachten te verwoorden. Tamara heeft mij in laten zien dat ik nog jaren in de porseleinkast kan blijven zitten, maar dan zal ik nooit weten hoe mooi is het om mijn eigen scherven liefdevol en zorgvuldig met goud te lijmen. Deze gouden lijntjes die mij mijn eigen kracht en schoonheid laten zien. - A.
kintsugi met coach, kintsiugi workshop goudlijm gouden littekens kintsugicursus, kintsugiworkshop, amsterdam, markelo , twente , apeldoorn
 • Jouw workshops (Kintsugi met coach en Kintsugi voor therapeuten en coaches) waren uniek. Jij hebt deze filosofie volledig eigen gemaakt en leeft het ten volste. Daarmee breng je vertrouwen, rust en heel veel inspiratie! Ik wil je heel erg bedanken dat je naast me stond in deze prachtige reis en dat je me hebt laten zien en voelen wat de ware essentie is van Kintsugi! - K.
kintsugiworkshop, kintsugi , kintsugicursus, kintsugigoud, goudpoeder, kintsugikit , scherven , kintsugi met coach, amsterdam, apeldoorn, markelo, twente, arnhem,
 • Lieve, mooie Tamara, met jouw goudeerlijke visie en begeleiding heb ik bij jou een Kinstugi Workshop beleefd. Van te voren van alles bedacht wat ik wilde helen maar op het moment suprême komt er een soort oergevoel naar boven. En daar gingen we mee aan de slag. Intuïtief en vanuit gevoel, in plaats vanuit mijn altijd hoge toerend draaiende hoofd. Dat is wat ik wil en ik kies voor mezelf. Van lijden naar leiden. De klap was enorm. Dat is al helend. Je geeft er letterlijk en figuurlijk een klap op. Een kracht ontstaat voor het afscheid van belemmerende gedachtes en waarin ik wil helen. Ook de analyse over de stukken, de vormen, hoe jezelf lijmt (!) en de keuze van het bord waren erg verhelderend en helend. Het krijgt allemaal (en iedereen) zijn plek. Daarmee kun je weer verder. Scherven brengen geluk! En inzicht. - F.

Wil jij ook samen met mij, één op één, de diepte in om jouw levensverhaal of intentie te vertalen naar Kintsugi?