27. mei 2020
We hadden nog geen idee wat het virus Covid-19 zou betekenen in ons leven en wat de daaropvolgende coronacrisis zou doen met onze maatschappij, en eigenlijk met onze hele wereld? Terwijl het nu onduidelijk is hoe het verder gaat met ons werk, met de scholen voor onze kinderen, met onze ouderen in de verzorgingstehuizen, en met de jongeren. Maar één ding is zeker, dat we het "nieuwe normaal" moeten gaan inrichten op de toekomst, dus op onze jongeren.
23. januari 2020
Elke verandering in je leven , hoe klein ook, kan voor een Life-Changing Experience zorgen. Als het maar vanuit je hart komt. Begin gewoon met kleine stapjes.....
26. augustus 2019
Na een relatie van zoveel jaren kan je niet doen alsof deze niet bestaan heeft. Dat ons huwelijk eenvoudigweg voorbij is, betekent niet dat we elkaar daarom niet meer hoeven te spreken of te zien. We blijven namelijk ouders van onze kinderen. En hebben hierdoor levenslang.
02. januari 2019
En of je in toeval gelooft of niet, maar in de week dat ik steeds meer vrouwen sprak over hun ervaringen met seksueel misbruik, belde de redactie van de VPRO, dat ze mijn website gezien hadden met de Kintsugi workshop en ze wilden hiervan graag televisie-opnames maken. Wat een Wow-moment! Ik mocht de workshop doen met Willy Wartaal, de presentator van het tv-programma, en ondertussen zou hij mij interviewen over mijn leven en mijn ervaring met Kintsugi.
09. oktober 2018
The Sound of Silence is een popsong uit 1965 waarin het over het onvermogen van de mens gaat om over de diepste gevoelens met z'n medemens te communiceren. We durven niet over onderwerpen te spreken, waarvan we weten dat we daar een andere mening over hebben, of die niet wetenschappelijk zijn bewezen. Erger is het als we ons stil houden over onderwerpen die ons gevoel aangaan, onze persoonlijkheid of onze geaardheid. Is er na meer dan 50 jaar nog niets veranderd?
22. augustus 2018
Waarom vluchten of vechten niet meer lukt. Waarom bij alle levenservaringen en emoties het goed is om de pijn te doorleven en te voelen in plaats van ervoor weg te lopen. Want uiteindelijk zal je het een plek kunnen geven, waardoor je weer ruimte hebt voor de mooie dingen in het leven.
25. februari 2018
Waarom zou je uit je comfortzone stappen? Waarom voel je angst of onzekerheid als je aan de rand van je comfortzone komt? Wat betekent het indien je de comfortzone vergoot, terwijl je gelijktijdig uit die comfortabele zone stapt? Ik heb jaren erover gedaan om uit mijn comfortzone te stappen, en achteraf blijkt dat het eigenlijk helemaal niet zo comfortabel was.
10. februari 2018
Toevalligheden bestaan eigenlijk niet. Toen ik begin 2017 bij een vriendin op bezoek was, bespraken we het proces waar je in komt nadat je een ouder verliest. Het moment dat je als volwassen kind afscheid moet nemen van je vader of je moeder. En het besef dat de rouw littekens achter laat. Op dat moment liet mijn vriendin een magazine zien waarin het rouwproces beschreven stond met een illustratie van een schaal met de Japanse hersteltechniek Kintsugi, het samenvoegen van de gebroken stukken,...
31. januari 2018
Vandaag hoorde ik het weer, er is een volle maan, een blauwe maan, een blood moon, een eclipse, ik lees alle artikelen over deze volle maan. En over één ding zijn ze het eens, deze maan kondigt een nieuw begin aan. Eerlijk is eerlijk, mijn leven, deze blog, de website, mijn dromen maar ook teleurstellingen, alles duidt erop dat ik echt bezig ga met een nieuw begin. Na een huwelijk van 30 jaar, drie mooie volwassen kinderen, twee eigen bedrijven, één van mij, één van mijn ex-man, hiervoor...