Mijn persoonlijke Kintsugi Traject
04. mei 2024
En dat lieve vrienden en vriendinnen, dat gun ik jullie ook. Om stap voor stap te voelen dat je een mooie en interessante man of vrouw bent. Dat je zelfacceptatie zorgt voor het kiezen van een nieuw levenspad met een lichtpunt aan de horizon, waarop jij helemaal jezelf kan zijn. Met een open hart. Het is hard werken, maar het lukt je. Ik heb speciaal hiervoor het Kintsugi Traject ontwikkeld, waarin je je zelfvertrouwen en eigenwaarde weer terugvindt.

Scherven brengen geluk........?!
20. februari 2024
En of je in toeval gelooft of niet, maar in de week dat ik steeds meer vrouwen sprak over hun ervaringen met seksueel misbruik, belde de redactie van de VPRO, dat ze mijn website gezien hadden met de Kintsugi workshop en ze wilden hiervan graag televisie-opnames maken. Wat een Wow-moment! Ik mocht de workshop doen met Willy Wartaal, de presentator van het tv-programma, en ondertussen zou hij mij interviewen over mijn leven en mijn ervaring met Kintsugi.

Kintsugi Traject
01. januari 2024
Ik heb het bijzondere Kintsugi Traject ontwikkeld, waarin je weer helemaal bij jezelf mag komen. Ben jou als ervaringsdeskundige bijna alle stappen voorgegaan. Noem jouw trauma, en ik weet in vele gevallen waar je doorheen bent geweest. Wat het met je heeft gedaan, maar ook hoe je het kunt accepteren en omdraaien tot een kracht. Want dat ben jij, je bent een mooi en krachtig persoon. En ik wil graag dat jij dat ook zo voelt.

19. november 2023
Zoals de herfst geruisloos overgaat in de winter door het loslaten van het blad, het binnenhalen van de laatste oogst, het opstoken van de kachel, door steeds meer in verstilling te komen, zo voelt het afscheid van een dierbare vriendschap. Niet door onenigheid, niet door het onvermijdelijke, maar door de tijd. Gezondheid en leeftijd hebben je een jas uitgedaan, een deur dicht gedaan. Alles verandert, niets blijft van hetzelfde, ik weet het, en toch raakt het. Waar ik uitkijk naar de zomer,...

Afscheid van mijn moeder
15. oktober 2023
Het is vandaag precies 7 jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Wat gaat de tijd snel, ik ben gewend aan de leegte die ze achterliet, maar het gemis went nog steeds niet. Ik schreef haar een brief, heb het haar voorgelezen en ze heeft het nog gehoord, want ze glimlachte.......

Hoe leef je in verbinding met de natuur?
29. september 2023
Het Sjamanisme, een leefwijze van natuurvolkeren over de hele wereld, ervaart de wereld om hen heen als verbonden, alles staat in verbinding met alles, niets is afgescheiden, niets staat los en niets staat op zichzelf. Hoe vertaal je dit naar allerdag, naar de wereld waarin we leven?

Wie ben ik?
20. september 2023
Wie ben ik? Wie en wat word je als je hebt besloten om alles wat is gebeurd in je leven, om dat aan te pakken en te verwerken? De mooie en minder mooie levenservaringen uit je rugzak te schudden en besluiten dat ze geen invloed meer hebben op je leven. Dat heb ik de afgelopen jaren gedaan. Lees wie ik nu ben.

Collateral Beauty
30. juni 2023
De titel ‘Collateral Beauty’ staat voor een bijkomstige schoonheid. Het inzicht dat uit rouw en verdriet ook iets moois kan ontstaan. Pas veel later na het verlies is het mogelijk om te zien dat er een levensdoel is ontstaan, dat iemands overlijden anderen weer heeft voortgeholpen, of dat de levenservaring is gebruikt om iemand tot hulp te zijn in zijn of haar verlies of rouwproces.

Uit mijn comfortzone
20. juni 2023
Heel spontaan boekte ik bij een taleninstituut deze reis, het omvatte vier weken Italiaans onderwijs. Ik ging alleen. Ik was 50 jaar en nog nooit alleen weggeweest.

Jouw pad
14. juni 2023
Met de wetenschap dat je echt iemand nodig hebt om je te ontlasten van je verhaal, door een stukje met je op dat pad van verandering en transformatie te lopen. Om een tijdje naast je en daarna weer achter je te lopen. Nooit voorop, want het is jouw pad.

Meer weergeven