Wie ben ik?
20. september 2023
Wie ben ik? Wie en wat word je als je hebt besloten om alles wat is gebeurd in je leven, om dat aan te pakken en te verwerken? De mooie en minder mooie levenservaringen uit je rugzak te schudden en besluiten dat ze geen invloed meer hebben op je leven. Dat heb ik de afgelopen jaren gedaan. Lees wie ik nu ben.

Collateral Beauty
30. juni 2023
De titel ‘Collateral Beauty’ staat voor een bijkomstige schoonheid. Het inzicht dat uit rouw en verdriet ook iets moois kan ontstaan. Pas veel later na het verlies is het mogelijk om te zien dat er een levensdoel is ontstaan, dat iemands overlijden anderen weer heeft voortgeholpen, of dat de levenservaring is gebruikt om iemand tot hulp te zijn in zijn of haar verlies of rouwproces.

Uit mijn comfortzone
20. juni 2023
Heel spontaan boekte ik bij een taleninstituut deze reis, het omvatte vier weken Italiaans onderwijs. Ik ging alleen. Ik was 50 jaar en nog nooit alleen weggeweest.

Jouw pad
14. juni 2023
Met de wetenschap dat je echt iemand nodig hebt om je te ontlasten van je verhaal, door een stukje met je op dat pad van verandering en transformatie te lopen. Om een tijdje naast je en daarna weer achter je te lopen. Nooit voorop, want het is jouw pad.

Uit de kast
14. juni 2023
Ja, ik kom uit de kast. Niet die kast waar jij het eerste aandacht, zo’n coming-out wordt het niet. Maar ik moet wel uit de spirituele kast, er publiekelijk voor uitkomen dat ik meer gaven heb dan mijn intuïtie.

Life-Changing Experience
10. mei 2023
Elke verandering in je leven, hoe klein ook, kan voor een Life-Changing Experience zorgen. Als het maar vanuit je hart komt. Begin gewoon met kleine stapjes.....

Het schilderij
06. september 2022
Maar waarom na zeven jaar een uitleg van het schilderij dat voor toen, in die groei jaren, een weerspiegeling was van mijn proces? Ik geloof dat je nooit uitgegroeid bent...

De laatste bruidstaart
21. september 2021
Vijf jaar geleden zag mijn leven en wereld er zo anders uit. Drukdoende met het creëren van bruidstaarten, ik wou naar het buitenland, kreeg opdrachten in Zwitserland en Italië. Had mooie intake gesprekken met jonge bruidsparen, zag hun liefde, hun verwachtingen van het leven samen. Een grotere tegenstelling was er toen niet. Hoe drukker ik met de bruidstaarten was, hoe minder het met mijn eigen taart ging. Dit jaar heb ik de bruidstaarten afgesloten. Ik geloof zelf niet meer in het huwelijk.

Review Kintsugi workshop d.d. 31 juli 2021
10. augustus 2021
Nu mag ik mij in mijn vriendenkring rijk rekenen met mijn lieve en mooie vriendin Tamara. Zij heeft door haar levenservaring zich mogen verdiepen in Kintsugi. Voorheen zei mij dit niets, maar de theorie is mij uiteraard (vaker) heel duidelijk uitgelegd, dus werd ik er in theorie bekend mee. Nu bestaat toeval niet, maar na het openhartige gesprek met mijn gezin, kreeg ik van Tamara voor mijn verjaardag een workshop Kintsugi aangeboden. Dus mocht ik het zelfs in praktijk brengen.

De verbouwing
09. augustus 2021
Als gevolg van mijn echtscheiding moest ik verhuizen. Ik kocht een oude chalet en begon te verbouwen. Met het opbouwen van de aanbouw groeide niet alleen de woonruimte maar ook mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Meer weergeven