06. september 2022
Het schilderij
Maar waarom na zeven jaar een uitleg van het schilderij dat voor toen, in die groei jaren, een weerspiegeling was van mijn proces? Ik geloof dat je nooit uitgegroeid bent...
24. oktober 2021
De ex met narcistische trekjes
Ik ben één van die vrouwen die te maken kreeg met een ex-partner die er alles aan heeft gedaan om mij en mijn kinderen emotioneel te raken. En ook ik zag pas op het moment dat ik bijkwam van de vechtscheiding het grotere plaatje. Dat ik jaren mijn best heb gedaan om hem tevreden te stellen. Om het gezellig te houden in het gezin. Door me weg te cijferen als vrouwtje achter het aanrecht. Totdat ik me begon los te wrikken.
21. september 2021
De laatste bruidstaart
Vijf jaar geleden zag mijn leven en wereld er zo anders uit. Drukdoende met het creëren van bruidstaarten, ik wou naar het buitenland, kreeg opdrachten in Zwitserland en Italië. Had mooie intake gesprekken met jonge bruidsparen, zag hun liefde, hun verwachtingen van het leven samen. Een grotere tegenstelling was er toen niet. Hoe drukker ik met de bruidstaarten was, hoe minder het met mijn eigen taart ging. Dit jaar heb ik de bruidstaarten afgesloten. Ik geloof zelf niet meer in het huwelijk.
10. augustus 2021
Review Kintsugi workshop d.d. 31 juli 2021
Nu mag ik mij in mijn vriendenkring rijk rekenen met mijn lieve en mooie vriendin Tamara. Zij heeft door haar levenservaring zich mogen verdiepen in Kintsugi. Voorheen zei mij dit niets, maar de theorie is mij uiteraard (vaker) heel duidelijk uitgelegd, dus werd ik er in theorie bekend mee. Nu bestaat toeval niet, maar na het openhartige gesprek met mijn gezin, kreeg ik van Tamara voor mijn verjaardag een workshop Kintsugi aangeboden. Dus mocht ik het zelfs in praktijk brengen.
09. augustus 2021
De verbouwing
Als gevolg van mijn echtscheiding moest ik verhuizen. Ik kocht een oude chalet en begon te verbouwen. Met het opbouwen van de aanbouw groeide niet alleen de woonruimte maar ook mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen.
27. mei 2020
We hadden nog geen idee wat het virus Covid-19 zou betekenen in ons leven en wat de daaropvolgende coronacrisis zou doen met onze maatschappij, en eigenlijk met onze hele wereld? Terwijl het nu onduidelijk is hoe het verder gaat met ons werk, met de scholen voor onze kinderen, met onze ouderen in de verzorgingstehuizen, en met de jongeren. Maar één ding is zeker, dat we het "nieuwe normaal" moeten gaan inrichten op de toekomst, dus op onze jongeren.
23. januari 2020
Elke verandering in je leven , hoe klein ook, kan voor een Life-Changing Experience zorgen. Als het maar vanuit je hart komt. Begin gewoon met kleine stapjes.....
26. augustus 2019
Na een relatie van zoveel jaren kan je niet doen alsof deze niet bestaan heeft. Dat ons huwelijk eenvoudigweg voorbij is, betekent niet dat we elkaar daarom niet meer hoeven te spreken of te zien. We blijven namelijk ouders van onze kinderen. En hebben hierdoor levenslang.
02. januari 2019
En of je in toeval gelooft of niet, maar in de week dat ik steeds meer vrouwen sprak over hun ervaringen met seksueel misbruik, belde de redactie van de VPRO, dat ze mijn website gezien hadden met de Kintsugi workshop en ze wilden hiervan graag televisie-opnames maken. Wat een Wow-moment! Ik mocht de workshop doen met Willy Wartaal, de presentator van het tv-programma, en ondertussen zou hij mij interviewen over mijn leven en mijn ervaring met Kintsugi.
09. oktober 2018
The Sound of Silence is een popsong uit 1965 waarin het over het onvermogen van de mens gaat om over de diepste gevoelens met z'n medemens te communiceren. We durven niet over onderwerpen te spreken, waarvan we weten dat we daar een andere mening over hebben, of die niet wetenschappelijk zijn bewezen. Erger is het als we ons stil houden over onderwerpen die ons gevoel aangaan, onze persoonlijkheid of onze geaardheid. Is er na meer dan 50 jaar nog niets veranderd?

Meer weergeven