Kintsugi Workshop voor Bedrijven

teambuilding door verbinding met diepgang


In de Kintsugi Workshop voor Bedrijven bied ik teambuilding met inhoud en resultaat. De Kintsugi Workshop is niet alleen leuk en interessant, maar draagt ook daadwerkelijk bij aan het onderliggende doel.

Wij stappen uit comfort zones en bieden een opstap naar betere communicatie en verbinding onderling. Met een letterlijke klap van de hamer doorbreken we patronen en valt al gauw het schild van iedereen af. In de workshop ontstaan keer op keer prachtige, kwetsbare gesprekken en helpen collega’s elkaar om de scherven van het aardewerk samen te lijmen.


Zet jouw teamleden in hun kracht

De Japanse kunst van Kintsugi is juist voor bedrijven een prachtige toevoeging of oplossing. Waarom lukt het niet om tot elkaar te komen in de dagelijkse werkomgeving? De kracht van Kintsugi ondersteunt teamleden om dit te doorbreken. Je ziet je collega’s anders, waardeert elkaar en helpt elkaar soms letterlijk een drempel over. Deze verbinding is niet verdwenen na een gezellige middag buiten de deur. Het blijft bestaan en helpt je ook op de werkvloer om samen krachtig verder te bouwen aan jullie team, afdeling, product of dienst. De Kintsugi voor Bedrijven teambuilding kan bijdragen aan inzicht en verdieping binnen jouw team, kan zorgen voor een gevoel van veiligheid en respect onderling en teamleden in hun kracht zetten.

Waarom kiezen voor de Kintsugi workshop?

 • Zoek je een inspirerende activiteit voor je team?
 • Wil je jouw team beter leren kennen? 
 • Mag het een creatieve workshop met diepgang zijn?
 • Wil je jouw team verrassen met iets ‘anders dan anders’?
 • Zoek je een activiteit waarbij je in gesprek komt met je teamleden? 
 • Is het tijd voor een teambuilding of coaching wat resultaat oplevert? 

 


De Kintsugi workshop voor Bedrijven kan worden ingezet als teambuilding of coaching,

voor werkplezier maar bovenal bijdragen aan een hoger doel

kintsugi voor bedrijven, kintsugiworkshop, kintsugicursus, kintsugicoach, bedrijven, teambuilding, verbinding, tamara,

Steunpunt Nova Herinneringsdag:

 

De ouders die een kindje verloren hebben voor, tijdens of na de geboorte konden door een serviesstuk kapot te slaan en de scherven weer te repareren met goudlijm een herinnering maken van hun kindje. Door de gouden breuklijnen te laten zien, kreeg het serviesstuk een waardevolle en mooie betekenis met de inspirerende veerkracht en schoonheid.


Shiseido Persdag:

 

Een groep influencers en persleden, die zich met beauty en schoonheid bezighouden, werden in de Kintsugi workshop gevraagd een serviesstuk kapot te slaan. Tijdens de workshop werd het servies stukje bij beetje weer aan elkaar gelijmd met goud, terwijl tegelijkertijd de verbinding gelegd werd tussen Kintsugi en de nieuwe lijn van Shiseido die beschadigde huidcellen behandelt. Met als resultaat een sterke reparatie en mooiere buitenkant.

 


programma

 • Ontvangst met koffie, thee en lekkers
 • Introductie Kintsugi met de filosofie 
 • Creatieve kennismaking met 'breekmoment'
 • Reparatie met epoxylijm en goudpoeder
 • Vertaling van gouden verbinding naar teambuilding
 • Afsluiting 

We beginnen met een korte uitleg over de Kintsugi workshop, de geschiedenis en de techniek. Vervolgens pakken jullie het servies in een batikdoek om rondvliegende scherven en splinters te voorkomen, daarna hebben we het 'breekmoment'.

Na het kapotslaan van het servies lijmen jullie de scherven met epoxylijm en goudpoeder. Ik begeleid jullie stap voor stap door het goudlijmen, met als eindresultaat een mooie en sterke reparatie van het voorwerp. Afhankelijk van de tijd die we hebben voor de workshop kan ik, indien gewenst, dieper op Kintsugi als metafoor ingaan. 


Wat zijn de kosten?

 • Kintsugi kit  € 50,00 incl. BTW  per deelnemer                
 • Begeleiding  € 60,00 incl. BTW  per uur
 • Reiskosten   €   0,25 incl. BTW  per kilometer Hengelo v.v.

Dit is inclusief de gebruikte materialen zoals het goudpoeder, de epoxylijm, het servies, het gereedschap, etc. 

Er is keuze uit allerlei keramiek of porseleinen voorwerpen, het servies bestaat uit bordjes en kommetjes, naast Chinees porselein en Delfts Blauw heb ik ook modern en vintage servies. Er mag ook zelf een bord of kom worden meegenomen. 

De workshop duurt maximaal 3 uur. 

 

Voor maatschappelijke organisaties (verenigingen en organisaties zonder winstoogmerk en/of met een maatschappelijke meerwaarde) hanteer ik het maatschappelijke tarief.

 

Voorbeelden uit de praktijk


Kintsugi Workshop voor Bedrijven is een workshop die iedereen op zijn of haar eigen manier ervaart, maar waar de kracht nog altijd ligt in de verbinding met elkaar.

Ben jij op zoek naar onderlinge verbinding en zie je mogelijkheden voor Kintsugi binnen jouw organisatie, afdeling of team?

Neem gerust contact met me op om de inzet van Kintsugi binnen jouw bedrijf te bespreken.