Kintsugi Workshop voor Bedrijven

Kintsugi workshop voor Teambuilding is meer dan gezelligheid


In onze Kintsugi Workshop voor Bedrijven bieden wij teambuilding met inhoud en resultaat. Onze Kintsugi Workshop is niet alleen leuk en interessant, maar draagt ook daadwerkelijk bij aan het onderliggende doel.

Wij stappen uit comfort zones en bieden een opstap naar betere communicatie en verbinding onderling. Met een letterlijke klap van de hamer doorbreken we patronen en valt al gauw het schild van iedereen af. In onze workshop ontstaan keer op keer prachtige, kwetsbare gesprekken en helpen collega’s elkaar om de scherven van het aardewerk samen te lijmen.

kintsugi voor bedrijven, kintsugiworkshop, kintsugicursus, kintsugicoach, bedrijven, teambuilding, verbinding
Presentatie Shiseido Amsterdam

 

Zeg eens eerlijk, welk teamuitje is jou tot nu toe het meeste bijgebleven?

Ben je gaan blowkarten, moest je ontsnappen uit een escape room of zat jij wellicht in het winnende team van de jaarlijkse pubquiz?

Gezelligheid staat bij de meeste teamactiviteiten voorop. Maar dat teambuilding nog zoveel meer kan betekenen, wordt bij de organisatie ervan wel eens vergeten. Teambuilding is zoveel meer dan gezelligheid, het is een verzamelnaam van allerlei ontspannende activiteiten, waarbij samenwerken en verbinding vaak als doel worden gesteld. Door de jaren heen is het aanbod in teamactiviteiten flink gegroeid. Daardoor is het inmiddels bijna een uitdaging om een leuke activiteit te kiezen, die ook daadwerkelijk bijdraagt aan jouw doel. Door alle online inspiratie voor activiteiten wordt binnen veel bedrijven teambuilding al gauw gezien als een leuk uitje.

Het onderliggende doel verlies je daardoor steeds vaker uit het oog. Zonde, toch?

Vooral wanneer je je bedenkt dat teambuilding kan bijdragen aan inzicht en verdieping binnen jouw team, kan zorgen voor een gevoel van veiligheid en respect onderling en teamleden in hun kracht kan zetten.


Stap uit de dagelijkse rompslomp

kintsugiworkshop, goudlijm, scherven, perfecte imperfecties, reis van geluk, kennismaking, kintsugi op locatie, kintsugicoach, tamara, amsterdam, markelo, apeldoorn,
VT Wonen Designbeurs

Zet jouw teamleden in hun kracht

De Japanse kunst van Kintsugi is juist voor bedrijven een prachtige toevoeging of oplossing. Want waarom kiezen we nog altijd voor een heisessie buiten de deuren van ons kantoor? Waarom lukt het niet om tot elkaar te komen in onze dagelijkse werkomgeving?

De kracht van Kintsugi ondersteunt teamleden om dit te doorbreken. Je ziet je collega’s anders, waardeert elkaar en helpt elkaar soms letterlijk een drempel over. Deze verbinding is niet verdwenen na een gezellige middag buiten de deur. Het blijft bestaan en helpt je ook op de werkvloer om samen krachtig verder te bouwen aan jullie team, afdeling, product of dienst.

 


Voorbeelden uit de praktijk

kintsugi voor bedrijven, kintsugiworkshop, kintsugicursus, kintsugicoach, bedrijven, teambuilding, verbinding, tamara,
Herinneringsdag Steunpunt NOVA

De Kintsugi workshop voor bedrijven kan worden ingezet als teambuilding of coaching, voor werkplezier maar bovenal bijdragen aan een hoger doel. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de workshops die wij voor Shiseido mochten verzorgen. Een groep influencers en persleden, die zich met beauty en schoonheid bezig houden, werden in onze workshop gevraagd een serviesstuk kapot te slaan. Tijdens de workshop werd het servies stukje bij beetje weer aan elkaar gelijmd, terwijl tegelijkertijd de verbinding gelegd

werd tussen Kintsugi en de nieuwe lijn van Shiseido die beschadigde huidcellen behandelt. Met als resultaat een sterke reparatie en mooiere buitenkant.

Middels onze Kintsugi Workshop voor Bedrijven mochten wij ook een bijdrage leveren aan de afdeling Kinderbescherming van de Rijksoverheid en Steunpunt Nova, een stichting voor ouders die een kindje verloren hebben voor, tijdens of na de geboorte. Beiden waren mooie en inspirerende workshops.


programma

We beginnen met een korte uitleg over de Kintsugi workshop, de geschiedenis en de techniek. Vervolgens pakken jullie het servies in een batikdoek om rondvliegende scherven en splinters te voorkomen, daarna hebben we het 'breekmoment'.

Na het kapotslaan van het servies lijmen jullie de scherven met epoxylijm en goudpoeder. Ik begeleid jullie stap voor stap door het goudlijmen, met als eindresultaat een mooie en sterke reparatie van het voorwerp. Afhankelijk van de tijd die we hebben voor de workshop kan ik, indien gewenst, dieper op Kintsugi als metafoor ingaan. 


Wat zijn de kosten?

  • Kintsugi kit  € 50,00 incl. BTW  per deelnemer                
  • Begeleiding  € 60,00 incl. BTW  per uur
  • Reiskosten   €   0,25 incl. BTW  per kilometer Hengelo v.v.

Dit is inclusief de gebruikte materialen zoals het goudpoeder, de epoxylijm, het servies, het gereedschap, etc. 

Er is keuze uit allerlei keramiek of porseleinen voorwerpen, het servies bestaat uit bordjes en kommetjes, naast Chinees porselein en Delfts Blauw heb ik ook modern en vintage servies. Er mag ook zelf een bord of kom worden meegenomen. 

De workshop duurt maximaal 3 uur. 

 

Voor maatschappelijke organisaties (verenigingen en organisaties zonder winstoogmerk en/of met een maatschappelijke meerwaarde) hanteren we het maatschappelijke tarief.

 


Kintsugi Workshop voor Bedrijven is een workshop die iedereen op zijn of haar eigen manier ervaart, maar waar de kracht nog altijd ligt in de verbinding met elkaar.

Ben jij op zoek naar onderlinge verbinding en zie je mogelijkheden voor Kintsugi binnen jouw organisatie, afdeling of team?

Neem gerust contact met ons op om de inzet van Kintsugi binnen jouw bedrijf te bespreken.