Kennismaking met Kintsugi

Breng goud in je leven


Tijdens de Kintsugi Kennismakingsworkshop maak je kennis met de techniek en de geschiedenis. Kintsugi is een Japanse kunstvorm waarbij gebroken aardewerk liefdevol wordt gerestaureerd met lak en goud.

De kerngedachte is dat je scherven of beschadigingen niet verbergt maar juist door het te repareren, maak je de gouden breuklijnen onderdeel van het voorwerp. Het kunstwerk herinnert aan wat ooit was en doorstaan heeft, maar laat ook de grensverleggende veerkracht en schoonheid zien.


kintsiugi workshop goud lijm gouden littekens perfecte imperfecties kennismaking met kintsugi

 

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop?

 

We beginnen met een stukje geschiedenis en de filosofie van Kintsugi. Daarna kies je een porseleinen voorwerp, maar je mag natuurlijk ook een eigen voorwerp, keramiek of porselein, meenemen. Met de hamer ga je een klap geven, waardoor je voorwerp breekt en het in scherven komt te liggen.

Na het breekmoment lijmen we steeds twee scherven tegelijk met epoxylijm en goudpoeder. Door de scherven de tijd te gunnen om te drogen, geef je ze de aandacht die ze verdienen. Tot slot, als het voorwerp weer gerepareerd is, polijsten we al de breuklijnen met goudpoeder en ga je naar huis met je eigen Kintsugi kunstwerk.

 

 

Het programma is als volgt:

  • Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
  • Introductie Kintsugi met geschiedenis en filosofie
  • Creatieve kennismaking met het ‘breekmoment'
  • Reparatie met epoxylijm en goud
  • Afsluiting en feedback

 

“Kennismaking met Kintsugi Workshop in Markelo”

 

De workshop wordt gegeven op mijn locatie midden in de bossen van Markelo. In overleg plannen we een datum. Je krijgt altijd een privé workshop, dus een mooie gelegenheid om samen, met familie en/of vrienden een creatief uitje te organiseren.

  • Locatie: Buitencentrum Hessenheem, Markelo. 
  • Datum:  In overleg.
  • Kosten:  €75,00 p.p.     

Dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers, de gebruikte materialen zoals goudpoeder, epoxylijm, etc. 

Er is keuze uit allerlei keramiek of porseleinen voorwerpen, maar je mag ook zelf een bord of kom meenemen. De workshop duurt maximaal 3 uur. 

 

Het is ook mogelijk om de Kintsugi Workshop op locatie te doen, dan overleggen we samen de datum en plaats. Kosten zijn € 75,00 p.p. (Exclusief evt. reiskosten)