Kintsugi Workshop voor Kinderen

Mag ik met de hamer slaan?


Hoe leuk is het om samen met je vader of moeder de Kintsugi Workshop te doen? Samen quality-time te hebben en gelijktijdig een Kintsugi kunstwerk te maken?

Weet je wat Kintsugi is? Kintsugi is een oude Japanse kunsttechniek, waarbij gebroken kopjes, borden of schalen worden gerepareerd met lijm en goudpoeder. Hierdoor ziet het voorwerp na de reparatie met goudlijm er heel mooi en bijzonder uit.

 

Tijdens de Kintsugi voor Kinderen workshop mag jij een zelf meegenomen kom of bord breken. 

Eerst zet je de veiligheidsbril op om je ogen te beschermen en dan tik je zachtjes met de hamer op bijvoorbeeld een kom.

Dit is best spannend, want eigenlijk mag je toch niets kapotslaan met een hamer?  Als de kom in scherven ligt, gaan jullie samen alle stukken heel voorzichtig bij elkaar zoeken, net als een puzzel. En dan kunnen jullie beginnen met het lijmen. 

Ik leer je hoe je goudlijm maakt en dan repareren jullie de gebroken kom. Net als de Japanse pottenbakkers maken jullie een hele mooie Kintsugi kunstwerk met gouden lijnen. 

  


Kintsugiworkshop voor kinderen, kintsiugi workshop goudlijm gouden littekens perfecte imperfecties, markelo, hengelo, amsterdam, apeldoorn, twente ouder en kind

Wat kun je verwachten tijdens deze Kintsugi Workshop?

 

Het programma is als volgt:

  • Ontvangst met koffie/thee en lekkers
  • Kort gesprekje om elkaar te leren kennen
  • Introductie Kintsugi met het 'breekmoment'
  • Kintsugi reparatie met goudpoeder en epoxylijm
  • Afsluiting 

 

 "Kintsugi voor Kinderen Workshop"

  • Datum: In overleg
  • Plaats: Markelo OV of op eigen locatie
  • Kosten: € 125,00 per 2 personen, inclusief koffie, thee, lekkers, alle materialen en servies. (Exclusief evt. reiskosten)

 

 


Quality-time tussen ouder en kind

Deze Kintsugi voor Kinderen workshop is ook een mooie manier om kinderen te helpen, die minder leuke ervaringen hebben meegemaakt, waarbij ze emotioneel geraakt zijn, en waarna ze moeite hebben om zich te uiten. Neem als voorbeeld een echtscheiding, het overlijden van een dierbaar persoon of als ze gepest zijn op school. Zij krijgen dan een eigen serviesstuk om een klap op deze ervaring te geven. 

Door samen een reparatie te doen, vinden er mooie gesprekken plaats tussen ouder en kind. En niet alleen de scherven worden gelijmd met goudpoeder, maar ook jullie band wordt nog verder versterkt met een mooie gouden glans.