Jouw pad

Het kintsugi traject

 

Mijn eigen leven en de ervaringen die ik vooral de laatste 10 jaar heb doorgemaakt, hebben me overtuigd van het gevoel dat er een behoefte bij jou als mens is, man of vrouw, die net als ik toen op zoek ging naar een luisterend oor, naar begrip, medeleven, een schouder om op te huilen, ook een maaltijd om te eten, maar vooral naar tijd. Tijd en ruimte van de ander om naar jouw verhaal te luisteren. Zonder oordeel, zonder iemands eigen mening of verhaal te moeten aanhoren. De quality time die je hart en ziel op dat moment nodig hebben om te kunnen reflecteren, om te kunnen delen, om te kunnen begrijpen en te accepteren wat jij meemaakt, of hebt meegemaakt. 

 

Mijn zoektocht ging langs de arts, internist, advocaat, maar ook langs de mental coach, Intergrale masseur, Sjamanistische coach, tweelingziel coach, en niet te vergeten mijn kinderen, familie en vrienden. Zelfs bij de kapper, schoonheidsspecialiste, schilderjuf, enz. kon ik een deel van mijn verhaal kwijt. 

Maar hoe lief en kundig iedereen ook was, het was altijd een momentopname van luisteren en medeleven, zodra ik weer alleen was moest ik de ervaringen zelf behappen en proberen te begrijpen en te doorvoelen. Proberen te accepteren en een plek te geven. En soms is dat gewoon niet mogelijk, dan is het te veel, en of nog te veel afhankelijk van aardse zaken zoals financiën en huisvesting. 

Angst is dan het eerste gevoel naast verdriet waar je mee moet dealen. En dat kan niemand voor je oplossen, dat moet je toch zelf doen. Het blijft aan je kleven, want je neemt het mee naar bed, en wordt er weer mee wakker. 

 

Toch is het me gelukt. Want de zoektocht langs al die mensen heeft me wel gebracht waar ik nu ben. Met de wetenschap dat je echt iemand nodig hebt om je te ontlasten van je verhaal, door een stukje met je op dat pad van verandering en transformatie te lopen. Om een tijdje naast je en daarna weer achter je te lopen. Nooit voorop, want het is jouw pad. 

En zodra jij weer stevig en veilig loopt, voel je vanzelf dat je alleen verder wil, want dat kun je dan. 

 

 

Het Kintsugi Traject is het pad waarop jij loopt en ik met mijn coaching naast jou. De basis is luisteren naar jou. Alle workshops en activiteiten zijn op jou gericht. Het gaat van delen naar accepteren, van loslaten en daarna je nieuwe pad oplopen. 

We nemen je al wandelend mee de natuur in, lijmen gebroken scherven met je, verbranden ritueel jouw verhaal en vragen je om open-minded te gaan met kaart- of bottenlezen.

Je begrijpt nu dat de coaching ‘anders dan anders' is, maar we helpen je om de beste versie van jezelf te worden. Je gaat zien, voelen en ontdekken wie je echt bent. Je maakt opnieuw kennis met je authentieke zelf. Je gaat je eigen fundament creëren door bedding in jezelf te voelen. Je wordt weer autonoom, precies zoals het bedoeld is. 

 

 

 

#kintsugitraject #jouwpad #reisvangeluk