Life-Changing Experience

Na veel zeggen... nu dan ook doen!

Al heel lang had ik de droom om retreats te organiseren in het binnen - of buitenland. Ik had het plaatje al helemaal rond, tenminste, in mijn hoofd. Ik wist precies waar en hoe deze retreat zou plaatsvinden. Wat ik de mensen wou meegeven, ook mijn doelgroep was al bekend. 

 

Maar mijn eigen leven was verre van een rustgevende en "back to basic" retreat.

In de laatste 5 jaar had ik een succesvol bedrijf, maar moest door lichamelijke klachten hiermee stoppen.

Ik was ook nog getrouwd, maar kwam echter tot het verdrietige besef dat na ruim 30 jaar de koek helemaal op was.

Woonde daarna bijna een jaar in Zwitserland, werkte daar in een yogacentrum en een hotel.

Moest voor de echtscheiding terug naar Nederland, waar ik 2 banen had om mezelf financieel te kunnen onderhouden. Gelijktijdig startte ik met mijn eigen bedrijf Reis van Geluk, omdat ik ervan overtuigd was dat er meer mensen waren die behoefte hadden aan een verandering in hun leven.

Onderwijl kwam ik in een vechtscheiding terecht, moest ik uit ons huis na 20 jaar, waarna ik verhuisde naar een landelijk dorp, waar ik een chalet in het bos heb gekocht en inmiddels aan het verbouwen ben tot een plek voor mezelf en mijn gezin.

Precies zoals ik de retreats commercieel wilde neerzetten, heb ik zelf ook een Life-Changing Experience gehad.

 

Daar kies je tenslotte ook voor. Misschien niet in die mate zoals ik dat heb gedaan maar je kiest er wel voor om bepaalde zaken in je huidige leven te veranderen.

Misschien wil je meer balans in je privéleven, tussen je gezin, de sociale verplichtingen en je eigen qualitytime.

Maar ook balans tussen werk en privé is belangrijk. De tijd die je jezelf kunt geven en waar je echt van kunt genieten, geeft je zoveel energie dat je met meer plezier weer aan het werk gaat. 

We kunnen nog verder gaan door je af te vragen of datgene waar je mee bezig bent, jouw passie wel is? Of je echt vanuit je hart of roeping iets doet? 

Is het je salaris waar je elke dag voor je bed uitkomt? Of zou je het werk dat je nu doet ook voor niets willen doen, enkel en alleen omdat het je zoveel positieve energie geeft?

Nu zal ik niet gaan promoten om allemaal vrijwilligerswerk te gaan doen, maar besef dat werk waar je helemaal blij van wordt, zoveel beter is, ook voor je gezondheid, dan tegen je zin naar je baas te gaan.

De Nederlandse popgroep HET had er een bekende hit mee; "Ik heb geen zin om op te staan, ik heb geen zin om naar mijn baas te gaan."

Hoe fijn zou het zijn om dit om te draaien en met plezier naar je werk te gaan.

Je zou allereerst kunnen beginnen met in je vrije tijd een hobby of creatieve bezigheid te zoeken, misschien wel vrijwilligerswerk te doen, waar jij je passie in kan leggen?

Door juist buiten de gewone paden te gaan of over je grenzen heen te kijken, kom je erachter wat je eigenlijk zo leuk vindt om te doen. Buiten je comfort zone gaan, keuzes maken, en erachter komen dat iets bij jou past of juist niet.

Maar jezelf dat gunnen, dat is al "life-changing" op zich.

 

En natuurlijk, als ervaringsdeskundige, weet ik als geen ander dat elke verandering spannend is, maar net als een kleine peuter moet je stap voor stap gaan. Totdat je stevig genoeg bent om helemaal de ommezwaai te maken.

Mocht je bang zijn voor een mening of zelfs afkeuring van je omgeving, weet van mij dat je altijd ongevraagd een goedbedoeld advies krijgt, maar het gaat er tenslotte om wat jij er zelf van vindt.

Als het voor jou tijd is om de rest van je leven iets te gaan doen waar jij blij van wordt, zet dan nu die eerste kleine stap...........

 


 

Ik wil je hierbij graag helpen d.m.v. mijn inspirerende en out of the comfort zone retreats en Kintsugi workshops.

Voor meer informatie: 

https://www.reisvangeluk.nl/

 

 

 

 

 

Tags: retreat, workshops, zwitserland, outofyourcomfort, backtobasic, stapvoorstap, ommezwaai, lifechanging, omdenkennaarnu, reisvangeluk, gowild!, kintsugiworkshop workshops me-time creatieve therapie art kunsttherapie goud goudpoeder epoxy lijm scherven keramiek porselein breken repareren herstellen kintsukuroi tv televisieopname vpro