Loslaten en accepteren

stap in overgave


Het is niemand ontgaan. We leven in een bijzondere tijd, waarin we door bv de pandemie die het corona virus veroorzaakt, of een rouw en verlies, in onze zekerheden en vertrouwelijkheden worden uitgedaagd om ze met een zachte hand of iets steviger, los te laten.

We mogen meer in het Nu leven, meer "go with the flow" gaan.

Wat ons ook op het pad is gezet, waarmee we ook hebben moeten dealen, we kunnen het een plek geven door de levenservaring te accepteren en erop te vertrouwen dat we, al dan met wat littekens, verder kunnen in een nieuwe manier van leven.

Dit is overgave. Zonder weerstand accepteren dat het leven zo moet gaan. En dat je er uiteindelijk sterker uit mag komen.

      

 

Een aparte onderdeel van deze workshop is de "Kintsugi van je hart", waarbij je een keramiek in hartvorm gaat breken, wat metaforisch staat voor je verlies en verdriet. In de scherven schrijf je alle berichtjes die je kwijt wil, waarna je het hart gaat lijmen met goud. Wat overblijft is een mooi geheeld hart met gouden littekens.

 

 

Wat kun je verwachten tijdens deze Kintsugi workshop:

 

Het programma is als volgt:

·  Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers

·  Korte meditatie

·  Introductie Kintsugi met het ‘breek’ moment

·  Kintsugi Reparatie 

· Afsluiting en feedback

 

 

Kintsugi Workshop; "Loslaten en accepteren"

·  Datum: in overleg 

·  Plaats:  Markelo OV of eigen locatie 

· Kosten: € 110,00 per persoon bij min. 2 personen en max. 4 personen.

                 € 125,00 voor de workshop “Kintsugi van je Hart” 

                    

  Met uitzondering van de “Kintsugi van je Hart” waarbij je van ons een aardewerken hart krijgt, mag je zelf een keramiek of het porseleinen object meenemen, verder worden alle materialen beschikbaar gesteld.