Kintsugi Yoga One-Day-Retreat

Geef jezelf 'me-time' cadeau!


Tijdens de Kintsugi Yoga Retreat komen de oude wijsheden van de kunstvorm Kintsugi en de bewegingsleer Yoga bij elkaar.

Tamara en Linda van Studio Linda Nidelstein hebben hun kennis gebundeld tot een creatieve, inspirerende en meditatieve One-Day-Retreat.  

retreat kintsugi yoga transformatie van breuk naar innerlijke kracht satya vitaal en reis van geluk

Kintsugi Workshop

De transformatie van breuk naar innerlijke kracht

 

Kintsugi is een Japanse techniek waarbij gebroken servies van porselein of keramiek wordt hersteld met epoxy en goudpoeder. De breuklijnen worden op een prachtige manier geheeld en zichtbaar gemaakt. Door deze manier van herstellen worden de reparaties onderdeel van de geschiedenis van het voorwerp, waardoor het nog mooier, sterker en waardevoller wordt.

 

Tamara heeft een creatieve kunsttherapie ontwikkeld met Kintsugi als methode. Wanneer je Kintsugi als een metafoor bekijkt, dan staan alle gebroken stukken van het keramiek of porseleinen object voor onze levenservaringen, die sporen hebben nagelaten in ons hart, lichaam en ziel. Door deze stukken op liefdevolle wijze en aandachtig te plakken en te vullen met lijm en goudpoeder, maak je als het ware gouden littekens die het waard zijn om gezien te worden. Elk stuk heeft een verhaal en de reparatie staat symbool voor het herstellen, helen, verzoenen en verwerken van deze imperfecties van het leven. En juist door de imperfecties en littekens niet te verbergen, laten we zien hoe we gevormd zijn.

Methode Nidelstein "Stretch your mind"

Transformeren in on-bevreesdheid

 

De methode "Stretch your mind" is ontwikkeld door Linda en bevordert het welzijn van lichaam en geest door gebruik van diverse methodieken zoals yoga en mindfulness, die we ook gebruiken in deze Kintsugi Yoga Retreat.

We beginnen de dag met een meditatieve wandeling in een bosrijke omgeving om weer in contact te komen met de natuur, waardoor we de stress van alle dag kunnen loslaten.

De inspirerende mindfulness oefeningen maken ons bewust van het aarden. Hierdoor leren we weer verbinding te maken met onszelf en het hart. Het zorgt voor kracht en zelfvertrouwen.

Met de yoga oefeningen zetten we onze lichaam en geest in beweging. Deze manier van bewegen zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen, het bevordert de creativiteit en vermindert stress.

Aan het einde van de dag laten we tijdens de afsluitende yogasessie bewust de innerlijke rust binnenkomen en worden lichaam en geest weer in balans gebracht.

 


Wat kun je verwachten tijdens deze Kintsugi-Yoga Retreat:

 

We beginnen de dag om 10:00 uur en eindigen rond 16:30 uur.

Het programma van deze Kintsugi -Yoga Retreat is als volgt:

 

 

.         Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers

·         Uitleg over de dag

·         Meditatieve Wandeling (Linda)

·         Introductie van Kintsugi met het ‘breekmoment'. (Tamara)

·         Lichte vegetarische lunch 

·         Kintsugi Reparatie. (Tamara)

.         Yogasessie voor lichaam en geest (Linda).          

·         Afsluiting met terugblik op de dag

 

 

Kintsugi-Yoga Retreat, van breuk naar innerlijke kracht.

·         Datum:  In overleg

·         Plaats:  De Lodge Nidelstein in Laren (NH) 

·    Kosten: € 170,00 per persoon. All Inclusive.